MENTAL AKTIVERING- VARFÖR

Hundar mår liksom vi människor bra av att aktiveras. Men det gäller att hitta en balans av aktivering och inaktivering, så att hunden inte blir stressad av verken underaktivering eller överaktivering. Att gå promenader är självklart en skön aktivitet, men de flesta hundar behöver även stimuleras mentalt. Alla hundar behöver använda huvudet ibland för att må bra, vissa hundar har behov av mer "hjärngympa" en andra. Får inte hunden utlopp för sin energi i form av olika slags aktivering och stimulans kan den ibland skaffa sig ett eget "jobb", som vi hundägare oftast inte uppskattar, som t.ex. tugga sönder saker, bli aggressiv eller bara allmänt överaktiv.

Samtidigt är det även viktigt att träna på att bara vara stilla och vänta när vi står stilla och pratar med någon eller enbart ligga bredvid oss vid parkbänken och titta på folk och hundar som går förbi utan att reagera.

Aktivering av hund kan vara allt från låta hunden spåra i skogen, lära den olika trick, lydnadsträning, gömma en leksak eller godis i ett rum som hunden får leta efter.

Ett jättebra komplement till detta er olika aktiverings spel och leksaker.

Nina Ottosson`s kollektion av aktiverings spel och leksaker är designade för att stimulera hunden och katten mentalt samtidigt som det stärker relationen och kontakten med dess ägare. Varje design har en unik mekanism som innebär både mental och fysisk utmaning att arbeta sig i genom olika problemlösningar för att hitta det gömda godiset. Kollektionen finns i olika svårighetsgrader och passar därmed hund och katt i alla åldrar, storlekar och raser.

Så oavsett om du har en "forrest Gump" eller en "Albert Einstein" finns det något Nina Ottosson spel design som passar som passar alla hundar och katter!

Vi har ett stort urval av Nina Ottosson`s aktiverings spel och leksaker i butikerna, kom in och titta